VLOCA TALKS - Bart Scheenaerts (Agentschap Binnenlands Bestuur)

Gepost op 05/06/2021

In de VLOCA talks gaan we in gesprek met mensen die van ver of dicht betrokken zijn: het projectteam, deelnemers van trajecten, indieners van initiatieven. We geven zicht op de context, het waarom, het hoe en het wat. De ene keer al wat technischer dan de andere, maar steeds met de intentie om een zo breed mogelijk publiek te kunnen aanspreken.

Tijdens deze talk laten we programmamanager Bart Scheenaerts aan het woord. Wanneer we over de open city architectuur spreken, denken we vaak meteen over zeer complexe technische IT oefeningen. Dat is zeker waar, maar het is duidelijk veel meer dan dat: VLOCA is tegelijkertijd een community met een duidelijk maatschappelijk doel.

"De uiteindelijke droom van VLOCA is onze maatschappij door goed uitgekiende digitale oplossingen slimmer en beter te maken met een centrale plaats voor de burger.

Bart staat stil bij de kern en formuleert antwoord op de volgende vragen:

Hoe kan VLOCA het smart city landschap helpen?
Wat we verstaan we onder VLOCA-trajecten?
Wat verwachten we van de deelnemers in zo een traject?
Hoe kan ik een initiatief indienen?
Wat is jouw uiteindelijke droom voor VLOCA?

Wil jij ook deel uitmaken van de VLOCA community? Deel de kennis die je hebt, dien een initiatief in als je denkt dat heel Vlaanderen dit kan gebruiken en meld je aan via het VLOCA contactformulier. We kijken uit naar je ideeën en gaan hierover graag met je in gesprek!