Workshop 1 Local Digital Twin – Verslag en presentatie beschikbaar

Op 17 februari vond de eerste workshop van het VLOCA-traject Local Digital Twin plaats. Tijdens deze workshop creëerden de deelnemers een gemeenschappelijk referentiekader van een Local Digital Twin aan de hand van inzichten uit onderzoek door imec & digitaal Vlaanderen. Experten schetsten de internationale context en bespraken een aantal Local Digital Twin use cases. Tijdens praktische break-out sessies werd er dieper ingegaan en in groep nagedacht over Digital Twin in de beleidscyclus van duurzame leefkwaliteit.

Het verslag en de presentatie van deze workshop zijn nu beschikbaar op de VLOCA kennishub.

Raadpleeg verslag en presentatie

De VLOCA kennishub is dé plek voor co-creatie met alle betrokkenen. We zien dan ook graag jullie bijdragen (opmerkingen, suggesties,...) rechtstreeks op de kennishub verschijnen. De discussies op dit platform zijn een onmisbaar onderdeel om te komen tot een gedragen open city architectuur.

Registreren op de VLOCA kennishub kan via het VLOCA contactformulier. Aarzel ook niet om jouw netwerk uit te nodigen!

Op 17 maart gaat workshop 2 door. Net zoals bij workshop 3 op 21 april zal de focus bij deze workshops veel meer liggen bij de technische aspecten en wordt er gewerkt rond databeheer en modellering. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je nog steeds op het VLOCA portaal.

Vragen? We helpen je graag verder. Neem contact op met het VLOCA kernteam via vloca@vlaanderen.be .